LARA PACK - TOTALLEVERANDØR AF ENGROS FØDEVAREEMBALLAGE

0 0,00 kr.

Gratis levering

Ved køb over 3000,- i Storkøbenhavn

Køb fra lager

eller afhent straks efter bestilling

Hurtig levering

ved bestilling inden kl 12 i Storkøbenhavn

Favoritter

Login 

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Emballage plastbakker til takeaway mad
Klimaforandringer og miljøbevidsthed er blevet mere centrale temaer de seneste par år. Og restaurantindustrien er ingen undtagelse. Men ikke desto mindre er emballage en nødvendighed for denne type virksomheder.

Fødeemballage - en nødvendighed for restaurationsvirksomheder

Miljøbevidsthed og bæredygtighed har fået en større plads i folks bevidsthed, hvilket har medført nye udfordringer for virksomheder på tværs af forskellige sektorer, særligt inden for restaurationsbranchen. Spørgsmålet om, hvordan man opbevarer og distribuerer mad på en måde, der er sikker, effektiv og miljøvenlig, står centralt.

Men det er ikke uden grund, at mange virksomheder i fødevare- og restaurationsindustrien benytter sig af emballage. Brugen af emballage, såsom plastikposer, -bakker og aluminiumsbeholdere, er ikke kun et spørgsmål om beskyttelse og holdbarhed af fødevarer. Denne praksis bidrager også til at forlænge produkternes holdbarhed, hvilket er essentielt for blandt andet restauranter og caféer, der søger at minimere omkostninger.

Hvorfor er emballage vigtig?

Til trods for nødvendigheden af emballage for at beskytte og bevare mad under transport fra produktion til forbruger og fra køkken til kunde, udtrykker mange danskere bekymring over mængden af emballage anvendt på fødevarer.

En del af problematikken ligger i produktionen af plastemballage, som ofte er baseret på olie, en ressource hvis udvinding bidrager signifikant til CO2e-udledningen. En mulig vej frem kunne være udviklingen af genanvendelige plastbeholdere, der kan anvendes flere gange, som et alternativ til engangsplast. Vi har skrevet mere om mere miljøvenlige alternativer til emballage her. 

Emballage er til trods for problematikken med belastning af miljøet en nødvendighed for virksomheder, der gerne vil undgå madspild og fordærvede fødevarer. Fødevareemballage er derfor hverken en entydigt positiv eller negativ ting. 

Hvad er fordelene ved emballage?

Som tidligere nævnt er ét af de helt store fordele ved fødevareemballage, at det beskytter fødevarerne og forlænger holdbarheden på maden. Herudover mindsker det madspild markant. Det har derfor til trods miljøbelastningen en positiv indvirken på fødevaresikkerheden. Der er et krav om, at 50 % af alt emballage skal kunne genanvendes i 2025. Det er derfor nærliggende at forvente, at det også gælder for den emballage, der bruges i restauranter.

Hvis det plastik, der bruges til emballagen, kan genanvendes, er belastningen for miljøet ikke nær så stor. Miljøministeriet nævner, at meget plastikemballage fra store virksomheder efterhånden er genanvendeligt. Det skyldes, at der ofte produceres store mængder ensartet emballage, som er lettere at genanvende. Et andet eksempel på dette kan være pantflasker. 

Plastikemballagen, der smides ud i private husstande, kan derimod være sværere at genanvende, fordi det ofte er beskidt og ikke kommer i store ensartede partier. Det er derfor vigtigt at vaske emballagen af, inden det smides ud, så det kan genbruges senere. 

 

Hvad er ulemperne ved emballage?

Selvom emballage er vigtig i fødevareproduktion og opbevaring af fødevarer, er der stadig nogle problemer, der ikke kan underkendes. Det gælder bl.a. for den miljøbelastning, der kan opstå, når plastikbeholdere ikke er genanvendelige, men der i stedet produceres nyt. Såfremt det ikke er genanvendeligt, er plastikemballage svært at nedbryde. Selvom aluminium også kan genvandes, kan det også have

Under fremstillingen af fødevarer er det kun 5 % af belastningen, der kommer fra plastikken. Ikke desto mindre udgør det en stor belastning i det samlede miljøregnskab, som kan undgås med en større mængde genanvendelig plastik eller af andre emballagetyper.  

Emballage - et nødvendigt onde?

På trods af at særligt plastikemballage kan være miljøskadeligt, spiller det en afgørende rolle i restaurations- og fødevareindisturien. Det beskytter ikke kun maden under transport til opbevaring, men reducerer også madspild ved at forlænge fødevarers holdbarhed. Ved at mindske madspild er der dermed også nogle miljømæssige fordele.  Det er derfor essentielt for virksomheder, som ønsker at spare penge ved at forlænge madens levetid.

Med et øget fokus på genanvendelighed og miljøvenlige alternativer til traditionel emballage, står branchen over for en transformation, hvor genanvendeligt plast bliver en integreret del af den måde, vi opbevarer og transporterer mad på. Der findes andre typer emballage end plastik, men det er ikke uden grund, at netop plastik er så udbredt. Når der fremover laves mere emballage af genanvendeligt plast, bliver det mere og mere miljøvenligt.

 

    0
    Din kurv er tomTilbage til shop