LARA PACK - TOTALLEVERANDØR AF ENGROS FØDEVAREEMBALLAGE

cropped-Logo.png
0 0,00 kr.

Favoritter

Gratis levering

Ved køb over 3000,- i Storkøbenhavn

Køb fra lager

eller afhent straks efter bestilling

Hurtig levering

ved bestilling inden kl 12 i Storkøbenhavn

Favoritter

Login 

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Miljøvenlig emballage
I en verden, hvor klimaforandringer og miljøbevidsthed er blevet centrale temaer, står restauranter over for en unik udfordring: hvordan man opbevarer og leverer mad på en måde, der både er sikker, praktisk og miljøvenlig.

Miljøvenlig emballage i restaurationsbranchen

Miljøet og bæredygtighed er blevet en større del af den kollektive bevidsthed, og det betyder også, at virksomheder fra alle brancher står overfor nye, interessante udfordringer. Det gælder især for virksomheder i restaurationsbranchen. Hvordan opbevarer og leverer man mad på en måde, der er både sikker, praktisk og miljøvenlig? 

For virksomheder, hvis levebrød består af takeaway- og leveringsløsninger, skal der findes løsninger, der på en og samme tid er praktiske og bekvemme for kunden og gode for miljøet.

I dette blogindlæg vil vi udforske de miljøvenlige emballagealternativer, som virksomheder kan gøre brug af i deres daglige virke. 

Hvilken emballage er miljøvenlig?

Når man taler om miljøvenlig emballage, refereres der som regel til den type materiale, som er skabt med materialer, der er mere bæredygtige end de fleste andre emballagetyper. Flere emballagetyper kan som udgangspunkt være skadelige, som f.eks. plastik, men hvis produktet er genanvendeligt, er belastningen af miljøet begrænset. 

Genanvendelse begrænser ressourceforbrug og reducerer affaldsophobning, hvilket bidrager positivt til miljøbeskyttelse. Når man som virksomhed bruger produkter af genanvendelige materialer, tager man et aktivt skridt mod bæredygtighed. 

For eksempel kan restauranter med  takeaway- og leveringstjenester anvende genanvendelige plastik mikrobakker, som kunderne kan genbruge flere gange efter at have modtaget deres leverede måltider. Det forudsætter dog, at kunden har i sinde at anvende disse bakker og ikke blot smide dem ud efter brug. 

Aluminiumsemballage kan også være en miljøvenlig type emballage. Det kan genanvendes flere gange, uden det mister sin kvalitet, hvilket reducerer affald og ressourcespild. Det gør det til et både praktisk og miljøvenligt valg for virksomheder, der vil minimere deres miljøpåvirkning. 

Verdens mest bæredygtige råstof er træ. Derfor er træemballage såsom træbestik en særdeles miljøvenlig løsning, hvis man som virksomhed vil bidrage til at mindske forurening. 

 

Hvad er fordelene ved miljøvenlig emballage?

Der er flere fordele ved at benytte sig af miljøvenlig emballage til fødevarer. Først og fremmest er det bedre for miljøet, når man mindsker mængden af affald, der ikke er nedbrydeligt. Det skyldes, at der kommer mindre forurening end ved ikke-bæredygtige alternativer til emballage. 

Der kan også være et stort potentiale for virksomheder, der gerne vil bidrage til bæredygtighed og et øget fokus på miljøet. Miljøvenlighed er blevet en større del af den kollektive bevidsthed, og flere og flere potentielle kunder kigger efter produkter og services med miljøet i fokus. 

Hvad bør virksomheder gøre for at forbedre miljøet

Restauranter, caféer og andre virksomheder i restaurationsbranchen kan bidrage til at forbedre miljøet gennem adskillige tiltag. De kan fokusere på genanvendelse ved at sortere og genanvende affald som glas, papir og plastik. . Desuden kan reduktion af affaldsmængden gennem tiltag som portionkontrol og minimering af madspild gøre en stor forskel.

Valget af den rigtige emballage er også essentielt. Ved at anvende miljøvenlige og biologisk nedbrydelige materialer kan restauranter yderligere nedbringe deres indvirkning på miljøet. Disse trin ikke alene hjælper med at beskytte miljøet, men kan også forbedre virksomhedernes image og appellere til miljøbevidste forbrugere.

    0
    Din kurv er tomTilbage til shop